Broccolisoep

15-11-2018

Deze heerlijk broccolisoep is een aanrader op deze koude dagen. De broccolisoep zit vol goede voedingsstoffen, is erg lekker en makkelijk te maken.

Je kan deze soep perfect in grote hoeveelheden maken en ze in potjes verdelen. Zo kan je ze in de diepvries steken en als je eens een dag het drukker hebt, gewoon een potje soep uithalen. Je kan ze tot 3 maanden bewaren in de diepvries. Persoonlijk stoof ik mijn groentjes liever aan, want dat geeft de soep meer smaak. Maar je kan ook gewoon de groentjes in water laten koken en daarna fijn mixen, zonder ze eerst aan te stoven. Je kan de prei vervangen door een wortel waardoor de soep een zoetere smaak krijgt. Het zal er voor zorgen dat de kindjes hem ook graag gaan drinken. Omdat kinderen een voorkeur geven aan zoet. Zo kan je met het hele gezin genieten van een kom heerlijke soep!

Broccolisoep

Ingrediënten

  • 1 kleine prei
  • 1 broccoli
  • 1 ajuin
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1,5 l groentebouillon
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze

  1. Versnijd de prei grof. Gebruik ook gerust het wit van de prei.
  2. Snij de broccoli in roosjes. Snij ook de steeltje in stukjes.
  3. Was de prei en de stukjes broccoli zo dat er geen vuil meer tussen zit.
  4. Verhit een ruime soepkom en giet er een eetlepel olijfolie in.
  5. Pel de ui en snij ze grof.
  6. Stoof de ui tot hij glanzend wordt.
  7. Doe de broccoli en de prei in pot. Laat alles enkel minuten stoven en roer de groentemengeling regelmatig even om.
  8. Doe de groentebouillon in de soepkom.
  9. Laat de soep een halfuurtje sudderen op een zacht vuur.
  10. Prik nog eens met een vork in de groenten om te weten of ze zacht zijn.
  11. Mix de soep fijn.
  12. Kruid de soep met nog wat peper.

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?